Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από νερό.

Καθώς εκτελεί βασικές λειτουργίες αποβάλλει μεγάλο μέρος του νερού, το οποίο αντικαθίσταται από το νερό που πίνουμε καθημερινά. Τι συμβαίνει όμως όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό;

Γερνάμε πιο γρήγορα

Το νερό είναι το νούμερο 1 ελιξίριο για νεανική επιδερμίδα. Το σώμα μας αποτελείται από 65% νερό, αυτό water1σημαίνει ότι και τα κύτταρα του δέρματος μας χρειάζονται νερό για να λειτουργούν σωστά. Όταν τους λείπει το νερό, μειώνεται και η λειτουργία τους. Η επιδερμίδα μας δείχνει κουρασμένη και χάνει την ελαστικότητα της. Έτσι δημιουργούνται ρυτίδες. Μόνο όταν πίνουμε αρκετό νερό, δείχνει η επιδερμίδα νεανική και φρέσκια. Κατά προτίμηση απλό καθαρό νερό, χωρίς πρόσθετα όπως π.χ. ζάχαρη. Το νερό βοηθάει στην αιμάτωση της επιδερμίδας και στην αποβολή τοξινών. Περισσότερες πληροφορίες για υγιή επιδερμίδα στο endoderma.gr
Μάλιστα ένας από τους λόγους για κατακράτηση υγρών και δυσάρεστη όψη της επιδερμίδας είναι το ότι δεν πίνουμε αρκετό νερό.
Τι σχέση έχει με τον θυρεοειδή;  Ένα σώμα που υπολειτουργεί εξ αιτίας του θυρεοειδή αδένα ή μιας αυτοάνοσης πάθησης δυσκολεύεται να αποβάλει τις βλαβερές ουσίες και συχνά καταπονούνται όλα τα ζωτικά όργανα ακόμα και η επιδερμίδα. Με αρκετό νερό βάζουμε ένα λιθαράκι στο να απαλλάσσουμε το σώμα μας από περιττό κόπο.

Παχαίνουμε πιο εύκολα

Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, πεινάμε περισσότερο. Καθώς πίνουμε τακτικά επαρκή ποσότητα νερού  το στομάχι μας δεν νιώθει τόσο άδειο και δεν μας θυμίζει τόσο τακτικά το αίσθημα της πείνας. Το ίδιο ισχύει water2και για το νερό κατά την διάρκεια των γευμάτων. Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που πίνουν μαζί με το γεύμα τους 3 ποτήρια νερό, μειώνουν την κατανάλωση θερμίδων κατά 200 θερμίδες ανά γεύμα. Ακούγονται λίγες οι 200 θερμίδες; Μέσα σε 3 μήνες είναι 18000 θερμίδες που αντιστοιχεί σε 2,5 κιλά λίπος!
Τι σχέση έχει με τον θυρεοειδή; Ένα άτομο που πάσχει από μια δυσλειτουργία του θυρεοειδή αδένα, έχει μεγάλες πιθανότητες να αυξηθεί το σωματικό του βάρος. Πίνοντας αρκετό νερό, ίσως καταφέρει να βάλει λιγότερα κιλά από ότι αν δεν έπινε νερό.

Αρρωσταίνουμε πιο εύκολα

Όποιος δεν πίνει αρκετό νερό, αρρωσταίνει πιο συχνά. Οι βλεννογόνοι αδένες π.χ. μέσα στη μύτη μας, φιλτράρουν τους ιούς και τα βακτήρια, ώστε να μην περάσουν μέσα στο σώμα. Η προϋπόθεση είναι να illείναι οι βλεννογόνοι επαρκώς υγροί για να επιτελέσουν το έργο τους. Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, μειώνεται κατά πολύ η λειτουργία τους. Έτσι περνάνε πολύ πιο εύκολα ιοί και βακτήρια στον οργανισμό και αρρωσταίνουμε.
Τι σχέση έχει με τον θυρεοειδή; Ένα άτομο που πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα π.χ. Hashimoto Θυρεοειδίτιδα ίσως υποφέρει συχνά από ιώσεις, μολύνσεις κλπ. Πίνοντας αρκετό νερό και διατηρώντας τους βλεννογόνους αδένες υγρούς, μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ασθένειας από ιώσεις κλπ.

Μειώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου

Το αίμα μας αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από νερό. Για να κυλάει ομαλάforget θα πρέπει να λαμβάνουμε επαρκή ποσότητα νερού. Όταν λείπει το νερό από το αίμα, αυτό γίνεται υπερβολικά πηκτό και δεν τροφοδοτεί τον εγκέφαλο μας με αρκετό οξυγόνο. Έτσι μειώνεται η λειτουργία του εγκεφάλου και χάνουμε την συγκέντρωση μας.
Τι σχέση έχει με τον θυρεοειδή; Ένα άτομο που πάσχει από δυσλειτουργία του θυρεοειδή αδένα π.χ. Hashimoto θυρεοειδίτιδα ή υποθυρεοειδισμό παλεύει με ασθενή μνήμη και μειωμένη συγκέντρωση. Όταν πίνουμε αρκετό νερό απαλλάσσουμε τον σώμα από επιπλέον κούραση.

Οι νεφροί και το ουροποιητικό μας σύστημα ασθενούν πιο εύκολα

Όποιος πίνει ελάχιστο νερό, αυξάνει το ρίσκο για μια πέτρα στα νεφρά ή δυσκοιλιότητα. Ακόμα και το water manουροποιητικό σύστημα μας υποφέρει καθώς δεν μπορεί να συγκεντρώσει επαρκή ποσότητα ούρων για να αποβάλει τις βλαβερές ουσίες από το σώμα μας. Αυτό με την σειρά του προκαλεί ερεθισμούς στο ουροποιητικό και στο γαστρεντερικό σύστημα.
Τι σχέση έχει με τον θυρεοειδή;  Άτομα που πάσχουν από δυσλειτουργίες του θυρεοειδή αδένα είναι πιο επιρρεπείς σε νεφρική ανεπάρκεια και δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Το νερό βοηθάει πολύ!

Μειώνεται ο βασικός μεταβολικός ρυθμός

Δηλαδή οι θερμίδες που καίγονται όταν δεν κάνουμε τίποτα απολύτως. waterΤο σώμα μας μειώνει τον ρυθμό του και σταματάει να καίει θερμίδες. Χωρίς νερό λοιπόν, στην καλύτερη των περιπτώσεων παχαίνουμε, στη χειρότερη αρρωσταίνουμε.
Τι σχέση έχει με τον θυρεοειδή;  Άτομα με υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα υποφέρουν από μια γενικότερη μειωμένη δράση του οργανισμού. Όλα τα όργανα του σώματος επηρεάζονται από αυτό.
Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, προσθέτουμε άλλο ένα βάρος στον οργανισμό μας.

Μη ξεχνάμε ποτέ

Είτε πάσχουμε από δυσλειτουργία του θυρεοειδή, είτε όχι, ας πίνουμε πολύ νερό και ας κάνουμε ότι καλύτερο για  βοηθάμε το σώμα μας!

water child

Άρθρο: Aνθή Αντωνίου, hashimotaki

Facebooktwittermail

One thought on “Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

Αφήστε μια απάντηση