Διαβάστε την πιο συγκλονιστική επιστολή μιας 17-χρονης που έλαβε τη διάγνωση: Hashimoto Θυρεοειδίτιδα

Στο hashimoto.gr λαμβάνουμε πολλά μηνύματα και σας ευχαριστούμε!  Παρακάτω είναι ένα από τα μηνύματα,  το οποίο μας άγγιξε πολύ και θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας…

Αφηγείται η Μ., 17 χρονών:

Ο ορισμός “έφηβη” συχνά δικαιολογούσε την συμπεριφορά μου και τα διάφορα εξωτερικά συμπτώματα που είχα.

Βρισκόμενη στην ηλικία των 14 άρχισε το στάδιο της καταθλιπτικής διάθεσης με έντονα την σκέψη αυτοκτονίας αλλά και την προσπάθεια για την πραγματοποίηση της. Κράτησε για αρκετό χρονικό διάστημα εμφανίζοντας και άλλα συμπτώματα όπως ξηροδερμία και έντονη τριχόπτωση. Η δικαιολογία πάντα ήταν η έλλειψη σιδήρου που είχα. Όμως δεν σταμάτησε εκεί. Άρχισε να με ενοχλεί στην άθληση μου με το αίσθημα παλμών όπου με ανάγκασε να την σταματήσω. Η κόπωση από όλο αυτό μου έβγαινε σε υπνιλία. Υπήρχαν και υπάρχουν μέρες που κλείνω πάνω από 16 ώρες ύπνου.

Έτσι ήρθαν και τα κιλά. Είμαι άτομο που με ένα γεύμα αντέχω όλη την μέρα και πάντα βρισκόμουν σε girl2φυσιολογικό βάρος για το ύψος μου και την ηλικία. Ώσπου το περσινό καλοκαίρι πήρα 13 κιλά χωρίς να έχω αλλάξει κάτι στην διατροφή μου. Από 59 κιλά βρέθηκα να ζυγίζω 72. Φρίκαρα! Τεράστιες προσπάθειες με δίαιτες και γυμναστική που δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από το να με εξαντλήσουν περισσότερο. Βρέθηκα σε τόσο απεγνωσμένη κατάσταση που έγινα βουλιμική. Ακόμα και ένα τσάι να είχα πιει θα πήγαινα στο μπάνιο ώστε να το κάνω εμετό.

Σε απεγνωσμένη κατάσταση και οι γονείς μου με τρέχαν σε ψυχολόγους και οι ψυχολόγοι σε ψυχίατρους. Κάπως έτσι πέρασαν δύο χρόνια και έφτασα στην ηλικία των 16 όπου διαγνώστηκα με Hashimoto.

Μη γνωρίζοντας τι είναι ανακουφίστηκα που έλυσε το ¨γιατί¨ σε όλα αυτά που πέρασα-περνάω. Κοντέυοντας 17 έχω καταφέρει να είμαι 63 κιλά χωρίς να παραιτούμαι από τις προσπάθειες να φτάσω τον στόχο μου αλλά το κυριότερο έχω καταφέρει να βελτιώσω την ψυχολογία μου. Ήμουν μια καταθλιπτική έφηβη και ξαφνικά έγινα μια κοπέλα με στόχο την Ιατρική και όνειρα που σιγά σιγά πραγματοποιώ.

girl hope

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκα πολλούς γιατρούς …μα τον τελευταίο χρόνο επισκέφτηκα τον “σωστό” γιατρό. Με την ενημέρωση και με τέτοιες ιστοσελίδες όπως η δική σας βοηθήθηκα αρκετά!

Περισσότερες πληροφορίες για νεαρούς και παιδιά στα παρακάτω άρθρα:

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο στα παιδιά και τους εφήβους

Δυσλειτουργίες του θυρεοειδή … παιδεύουσι τέκνα

Θυρεοειδής και παιδιά

Άρθρο: Aνθή Αντωνίου, hashimotaki

Facebooktwittermail

Αφήστε μια απάντηση