7 συνήθειες που από το πρωί μας φτιάχνουν «Καλημέρα!»

Υπάρχουν συνήθειες που  μπορούν να μας φτιάξουν την διάθεση και σε βάθος χρόνου να μας βοηθήσουν να ζούμε μια πιο υγιή ζωή. Και αναφερόμαστε όχι μόνο στην σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία.  Γιατί όπως είναι γνωστό η ψυχική μας κατάσταση επηρεάζει άμεσα την φυσική μας κατάσταση.  Το hashimoto.gr προτείνει 7 συνήθειες που μπορούν από το πρωί να μας φτιάξουν την ημέρα και την  υγεία μας.

Καθημερινή Ευγνωμοσύνη

Μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι το πρωί και με κακοκεφιά το κλείσουμε, είναι καλό να στρέψουμε τις σκέψεις μας σε θετικά πράγματα, ανθρώπους και περιστάσεις της ζωής μας. Όλα αυτά που έχουμε και μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες που τα έχουμε. Ξεκινήστε την ημέρα σας με θετικότητα! Κάτι που για παράδειγμα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε είναι «Τι ωραία που πρόλαβα να κοιμηθώ 8 ολόκληρες ώρες» ή «Τι όμορφα σταμάτησε η βροχή». Ακόμα και μικρές θετικές λεπτομέρειες μπορούν να φέρουν χαμόγελο στα χείλη μας από το πρωί π.χ. «Ο άντρας μου δεν ροχάλισε καθόλου την νύχτα».Οι θετικές σκέψεις, μας κάνουν να ξεκινάμε την ημέρα μας θετικά και όχι με εκνευρισμό.

Καθαρός αέρας

Ανοίξτε το παράθυρο, πάρτε μια βαθιά ανάσα – το πρωί που ακόμα ο αέρας είναι καθαρός. Βγείτε στο μπαλκόνι ή στην αυλή – νιώστε και απολαύστε την  φρέσκια ίσως και δροσερή πρωινή αύρα. Αυτή ξυπνάει το κάθε κύτταρο μας με καθαρό οξυγόνο. Εισπνεύστε και απολαύστε το πρωινό.

Bewegung-Gymnastik

Άσκηση

Όχι δεν πρέπει να τρέξετε πρωινό μαραθώνιο. Λίγη άσκηση όμως ξυπνάει το κυκλοφορικό σύστημα. Πιθανή άσκηση θα μπορούσε να είναι  ελαφρύ stretching, λίγο jogging ή κάποιες άλλες ασκήσεις.

Να πίνεται αρκετά υγρά

Στην διάρκεια της νύχτας χάνει το σώμα υγρά, μέσα από την αναπνοή ή Wasser-trinkenμέσω του ιδρώτα. Με το που ξυπνάτε το πρωί, ξεσκεπαστείτε, για να φύγει η υγρασία που μαζεύτηκε κάτω από τα σκεπάσματα και δώστε στο σώμα σας αυτό που λαχταράει πολύ – ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Αυτό θα ξυπνήσει όλο τον οργανισμό και ιδιαίτερα το γαστρεντερικό σύστημα.

Κατά την διάρκεια του πρωινού γεύματος συνεχίστε την καλή συνήθεια με το να πιείτε ένα λαχταριστό τσάι. Το να πίνετε αρκετά υγρά από το πρωί  σταθεροποιεί την λειτουργία του οργανισμού κάτι που σας ωφελεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Να τρώτε πρωινό

Ένα ισορροπημένο πρωινό γεύμα είναι ένα ιδανικό ξεκίνημα για την ημέρα. Ακόμα και αν δεν έχετε χρόνο για πρωινή γυμναστική, το πρωινό δεν πρέπει να το παραλείπετε επ’ ουδενί λόγο.

Δεν είστε του πρωινού γεύματος; Όχι μην το λέτε αυτό – είναι μια συνήθεια. Θα πρέπει να μάθετε να τρώτε πρωινό. Αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη με ένα μεγάλο μπουφέ και όλα τα καλά του κόσμου. Μπορείτε αρχικά να φάτε ένα φρούτο, ένα τοστ ή ένα γιαουρτάκι. Σιγά, σιγά μπορείτε να φτάσετε στο σημείο όπου θα τρώτε ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο γεύμα. – Ενδιαφέρον είναι ότι βάση στατιστικών , τα άτομα που αποφεύγουν το πρωινό γεύμα είναι πιο παχύσαρκα από τα άτομα που τρώνε καθημερινά πρωινό.

Να μιλάτε, διατυπώνοντας θετικά

Ότι και να κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας να βάζετε στόχο να σκέφτεστε αλλά και να διατυπώνετε όλες τις φράσεις σας θετικά. Από το να πείτε «Τι ατυχία! Ξύπνησα πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι» πείτε «Ω, τι ωραία, θα έχω χρόνο να φάω πρωινό!»

Να μείνετε αποφασισμένοι να μην επηρεαστείτε ούτε από την αρνητικότητα των γύρω σας. Παραδείγματος χάριν. Αν δείτε την κυρία γειτόνισσα η οποία σας πει: «Πάλι δεν βγήκε ο ήλιος σήμερα» , αντιστρέψτε την έκφραση της και πείτε την θετικά, «Χαίρομαι πολύ που δεν βρέχει σήμερα!»

think-pink

Να αποφεύγετε το στρες

Το ξυπνητήρι χτυπάει; Σας πήρε ο ύπνος; Έσπασε το τακούνι;  – μην αγχώνεστε. Αν κάνατε τα 6 προηγούμενα βήματα, θα δείτε ότι όλα αυτά δεν θα σας αγχώνουν όσο θα σας άγχωναν πρωτύτερα.  Να σκέφτεστε με στόχο την λύση του προβλήματος π.χ. γιατί να χτυπάει μόνο ένα ξυπνητήρι; Βάλτε 2. Προγραμματίστε στο μεσημεριανό διάλλειμα να περάσετε από τον τσαγκάρη και φορέστε για την σημερινή μέρα πιο άνετα παπούτσια.

Να θυμάστε πάντα και σε κάθε αγχωτική κατάσταση, να στρέφετε την σκέψη σας σε θετικά πράγματα. Να σκέφτεστε πάντα και να μιλάτε με θετικότητα.

Μην αμελείτε καθημερινές υποχρεώσεις που έχετε άλλα να τα λύνετε άμεσα και με πρόγραμμα –αυτό  θα σας απαλλάξει από περιττό άγχος.

Άρθρο Ανθή Αντωνίου, hashimotaki

Facebooktwittermail

Αφήστε μια απάντηση