Αληθινή ιστορία: «Είμαι μέρος ενός ερωτικού τριγώνου και πάσχω από αυτοάνοσο νόσημα»

Ο Κύριος Hashimoto θέλει να κάνουμε σχέση … Ένα ερωτικό τρίγωνο… Εκείνος , εγώ και ….ο θυρεοειδής μου!!!

Αλλά όοοχι, δεν θα του παραδοθώ ψυχή τε και σώματι. Εκείνος το θέλει πολύ, είμαι σίγουρη πια. Μάλιστα κάποιες φορές παριστάνει ότι είμαι εγώ, αλλά δεν του το επιτρέπω. Μπορεί να φέρεται όπως εγώ και να προσπαθεί με όλα τα μέσα να μου επιβληθεί, αλλά όχι επειδή το θέλω ή του το επιτρέπω. Δεν φταίω εγώ – απλά – χάνω τον έλεγχο .

Ο κύριος Hashimoto είναι πράγματι πολύ ύπουλος.MrHashi

Δεν φταίω εγώ που είμαι άρρωστη. Περιττό  να αναφέρω ότι η Hashimoto Θυρεοειδίτιδα είναι μια αόρατη ασθένεια, μια από αυτές που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διακρίνουν. Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, μια χρόνια ασθένεια που ούτε την θέλησα, ούτε επιδίωξα να αποκτήσω.

Προφανώς αυτή με αναζητάει –  θέλει πολύ να με κατακτήσει

Επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα και μου προκαλεί τελικά υποθυρεοειδισμό. – Η μήπως συνέβη το ακριβώς αντίθετο;  Αυτό το πράγμα, αυτός ο κύριος Hashimoto με έχει μπερδέψει τόοοσο πολύ! Μια μόνιμη πάλη με την συνεχή θολούρα του μυαλού και την κόπωση. Υπάρχουν πολύ συχνά στιγμές που αυτά που λέω δεν βγάζουν κανένα νόημα, μάλιστα συχνά  μπερδεύω τα λόγια μου.  Αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα όπου κατέκτησε σε εμένα ο κύριος Hashimoto.  Θέλησε να με ελέγχει και να έχει σοβαρή, στενή σχέση μαζί μου!

Για μένα προσωπικά ήταν σαν χαστούκι. Ξαφνικό, απότομο, επώδυνο.

Οκ. Το παραδέχομαι, είμαι γλυκούλα. Και πολύ διασκεδαστικός τύπος – ή μάλλον ήμουν έως  τώρα. Είχα ατελείωτη ενέργεια και ήμουν νυχτοπούλι. Ή  μήπως το σώμα μου με την καθημερινή ένταση και αεικινησία προσπαθούσε να μου πει κάτι που δεν καταλάβαινα;

Σήμερα μου είναι δύσκολο να διεκπεραιώσω ακόμα και τις καθημερινές εργασίες και υποχρεώσεις. Αναπολώ τις ημέρες που απλά ήμουν ….  φυσιολογική.  Αν και δεν είχα ποτέ καταλάβει ότι το δικό μου «φυσιολογικό» δεν ήταν πράγματι φυσιολογικό, αλλά προάγγελος αυτών που επρόκειτο να έρθουν.

Πόσο καιρό με παρατηρούσε αυτό το φάντασμα, αυτός ο ηδονοβλεψίας, που προσπαθεί να εισβάλει στο κορμί μου και να κυριεύσει το νου μου; Κατά την διάρκεια όλης της ενήλικης ζωής μου μόνο;  Μήπως ποτέ δεν ήμουν «φυσιολογική»;

Αυτό ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια. Χρόνια ολόκληρα δεν γνώριζα! Γιατί δεν γνώριζα; Νιώθω λίγο ντροπή – νιώθω κατά κάποιον τρόπο εκτεθειμένη.

Τα τελευταία χρόνια συχνά αναρωτιόμουν γιατί έχανα τα λόγια μου και γιατί ήμουν πάντα κουρασμένη και νυσταγμένη.  Μήπως έχω το νόσημα από την εφηβεία; Προσωπικά πιστεύω ότι είχα υποθυρεοειδισμό στα νεανικά μου χρόνια – βέβαια ποτέ δεν διαγνώστηκε.

H Hashimoto Θυρεοειδίτιδα ερευνήθηκε πολύ αργότερα. Η Hashimoto είναι σήμερα πιο κατανοητή, ποιο εξερευνημένη.

Παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστο αυτό το ατελείωτο κατεβατό συμπτωμάτων που πάντα κατάφερναν να επιβαρύνουν τον οργανισμό μου.

Πού ήταν αυτές οι πληροφορίες που χρειαζόμουν πριν 30 χρόνια; Κρυμένα σε εγκυκλοπαίδειες; Θυμάται κανείς σήμερα τι είναι εγκυκλοπαίδεια;

Δεν μπορούσα να υποψιαστώ ούτε να προβλέψω αυτήν την μυστική επίθεση. Δεν είναι δίκαιο.  Μια ερωτική σχέση πίστευα ότι είναι αμοιβαία. Έτσι δεν είναι; Κάποιες φορές δεν κατανοείς τι σου συμβαίνει. Είναι δυνατόν να είσαι σε μία σχέση και να μην το γνωρίζεις;

Ε, ναι λοιπόν. Γίνεται. Εδώ είμαι και σας το επιβεβαιώνω. Ζωντανή απόδειξη.

Με παρακολούθησε, μου επιτέθηκε και έθεσε την προσωπική μου ζωή σε σοβαρό κίνδυνο.

Από πού προέρχεται αυτός ο οξύς πόνος; Την μία στιγμή είμαι μια χαρά και την επόμενη στιγμή ΜΠΑΜ – η καλή μου διάθεση εξαφανίστηκε – τρομεροί πόνοι διαπερνούν  όλο μου το σώμα.

Οι συνήθειες του ύπνου μου χάθηκαν μονομιάς. Έγιναν αφύσικες. Άλλα έτσι και αλλιώς το φυσιολογικό δεν μου ταιριάζει πια. Συνήθισα το αφύσικο.

«ΩΧ, Τι δυνατά λόγια! ΣΥΝΗΘΙΣΑ ΤΟ ΑΦΎΣΙΚΟ»

Έχω αποδεχτεί πια πολλές καταστάσεις. Αν και – θυμάμαι τον εαυτό μου, aloneνα κάνω ερωτήσεις. Πρώτα από όλα ρώτησα τους γονείς μου. Μα που να ξέρουν οι άμοιροι. Έπειτα ρωτούσα αμέτρητους γιατρούς, ανάφερα όλα τα συμπτώματα μου. Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουν εκείνοι; Μετά, άρχισα να ψάχνω ειδικούς, θεραπευτές και ψυχολόγους. Όλους τους ειδικούς, τους σπουδαγμένους. Δεν αμφισβήτησα ποτέ τις ικανότητες τους, ούτε τις απαντήσεις τους.  – μα, δεν με βοήθησαν, συνέχισα να υποφέρω.

Συνέχιζα να ζω μια  μυστική, παθιασμένη, φλογερή ερωτική  σχέση με τον κύριο Hashimoto.

Θυμάμαι αμυδρά, επειδή η μνήμη  μου έχει εξασθενήσει, ότι είχα φαγούρες. Ο εραστής μου, μου προκαλούσε φαγούρες παντού, φαγούρες στα πόδια, φαγούρες στα χέρια. Τόσο έντονες φαγούρες που ήθελα να κάνω ουλές στο σώμα  μου. Χρησιμοποιούσα ενυδατικές κρέμες και όμως το δέρμα μου ήταν τόσο ξηρό και ακόμα είναι.

Κι άλλα πράγματα θυμάμαι…Να, τότε, που μέσα στην νύχτα μου έπεσε το δόντι, ναι από την περιοδοντίτιδα. Τότε δεν το σκέφτηκα και πολύ. Το αποδέχτηκα και αυτό, ως κάτι το φυσιολογικό. Με τα δικά μου μέτρα φυσιολογικό.

Τώρα συνειδητοποιώ ότι τίποτα δεν ήταν φυσιολογικό

Τα χέρια μου, τα πόδια μου, ακόμα και η άκρη της μύτης μου ήταν πάντα κρύα. Ότι θερμοκρασία και αν είχε γύρω μου. Πάντα ρωτούσα τους γύρω μου. «Δεν έχει κρύο;» Πάντα φορούσα τις «καλτσούλες» μου. Η κακή κυκλοφορία του αίματος φταίει. Μάλιστα, τουλάχιστον γνωρίζω  πλέον το γιατί.

Αυτή η κόπωση κάθε μέρα χειροτέρευε. Ήμουν πάντα τόσο νυσταγμένη, πάντα λαχταρούσα έναν υπνάκο και έτσι ο «υπνάκος» έγινε μέρος της καθημερινότητας μου. Και ξαφνικά – Αϋπνία.

Ήμουνsmile πάντα ανήσυχη και κάποιες φορές καταθλιπτική. Αυτό δεν μου ταίριαζε καθόλου. Εγώ είμαι χαρούμενος άνθρωπος. Έτσι πιστεύω  – Έτσι πίστευα τουλάχιστον.

Πότε άραγε χειροτέρεψαν τα συμπτώματα μου;

Ξαφνικά κάθε μέρα ένιωθα φουσκώματα , ωχ, τα γαστρεντερικά μου!

Τα μάτια μου πρησμένα.

Ήμουν πρησμένη γενικά.

Μάλλον έτσι του αρέσω του καλού μου …. Αυτού,  του κυρίου Hashimoto.

Τα νύχια μου πάντα έσπαγαν, ούτε τεχνητά νύχια δεν μπορούσα να βάλω.

Τα μαλλιά μου – Ω, ναι, χάνω τα μαλλιά μου.

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΝΩ ΚΙΛΑ; Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνω δίαιτα, να προσέχω, Ποτέ δεν ήμουν παχύσαρκη, όμως ξαφνικά έγινα.

Και τέλος πάντων! Πόσα  από αυτά τα αυτοάνοσα έχω και πόσα τελικά θα αποκτήσω; Εννοώ, πέραν τις παθιασμένης μου ερωτικής σχέσης με τον μόνιμο έρωτα κο. Hashimoto.

Δεν έχει καμιά σημασία… επειδή ο κύριος Hashimoto με λατρεύει, μ΄αγαπάει!

Αγαπάει και εσένα; Ω, πόσο ύπουλος είναι; Τι κόλπα κάνει σε εσένα για να σε ρίξει;  …

Γνωρίζω υπάρχουν εκατομμύρια άτομα που υποφέρουν εκεί έξω όπως και εγώ, που δεν έχουν την ανάλογη υποστήριξη, που δεν τους καταλαβαίνουν οι δικοί τους άνθρωποι!

Διαδίδω λοιπόν αυτό το μήνυμα! Για να το μάθουν όλοι και να προσέχουν!

Όλοι οι ιατρικοί κλάδοι πρέπει να συσπειρωθούν σε αυτόν τον τομέα! Θα το φωνάξω να ακουστεί παντού! Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου! Για να το μάθει ο κόσμος για να πάρει προληπτικά μέτρα. Θα ενωθούμε και θα το πολεμήσουμε.

Δεν αποδέχομαι την ερωτική σχέση μου με τον κύριο Hashimoto! Η κρυφή μου σχέση θα λάβει τέλος!

invisible-illness-thyroid-nation-500x321

̃ Dana

Απόσπασμα από “ A Letter To Share – My Unwanted Affair With Mr. Hashimoto”

Μετάφραση – Άρθρο Ανθή Αντωνίου, hashimotaki

http://thyroidnation.com/letter-share-unwanted-affair-mr-hashimoto/

Facebooktwittermail

Αφήστε μια απάντηση