Διαβάστε την εμπειρία ενός 16χρονου κοριτσιού με τη θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Καλησπέρα,

είμαι 16 χρονών και πριν από ένα εξάμηνο διαγνώστηκα με Ηashimoto.
Αρχικά σαν παιδί πάντα ήμουν λιγότερα κιλά από το κανονικό καθώς πάντα γυμναζόμουν και δεν έτρωγα λιπαρά σνακ…
Στα 14 μου όμως και αφού σταμάτησα το άθλημα που έκανα έβαλα σε ένα μένα 14 κιλά…
Έχασα την αυτοπεποίθηση μου και βυθίστηκα στη δυστυχία, είχα γίνει 60 κιλά απο το πουθενά! Έτσι άρχισα μια προσπάθεια για να χάσω αυτά τα κιλά, ξεκίνησα δίαιτα, γυμναστική αλλα αποτέλεσμα δεν έβλεπα.. κατέβηκα στα 59 και τα κιλα μου έπαιζαν, τη μια μερα ήμουν 57 την άλλη 59 και ξανά το ίδιο… έκανα να φάω απο έξω δυο χρόνια ενώ όλες οι φίλες μου έτρωγαν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα… όποτε τύχαινε να φάω κάτι “παχυντικό” κατευθείαν πρηζόμουν.. μεγάλη δυστυχία..

Έτσι μια μέρα κ μετά απο δυο χρόνια ταλαιπωρίας με δίαιτες ολιγοθερμιδικές και με τρίωρα χαμένα στο γυμναστήριο η μαμά μου σκέφτηκε και μίλησε με έναν ενδοκρινολόγο!
Κάπως έτσι έκανα εξετάσεις για θυροειδή και τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα!
Από τότε που ξεκίνησα να παίρνω θυροξίνη η διαθεσή μου έχει αλλάξει, δεν είμαι καταθλιπτική και έχω περισσότερη ενέργεια! Το σώμα μου άλλαξε αλλά όχι έτσι όπως το θέλω…
Ακόμα είμαι 57 κιλά και δεν μπορώ να κατέβω..το μόνο που με στεναχωρεί ειναι αυτό, γιατί μου λείπει η αυτοπεποίθηση που είχα! Μου λείπει να τρώω ό,τι θέλω, όποτε το θέλω χωρίς επιπτώσεις! Αυτή λοιπόν ήταν η δική μου προσωπική εμπειρία!

“Μαρία”

Μπορείτε να μας στείλετε κι εσείς ανώνυμα / με το ψευδώνυμο που θέλετε τη δικιά σας εμπειρία με τη θυρεοειδική νόσο, ποια συμπτώματα είχατε, αν και πόσο ταλαιπωρηθήκατε μέχρι να γίνει η διάγνωσή της,  τι σας βοήθησε να την καταπολεμήσετε…
Στείλτε την ιστορία σας εδώ: http://hashimoto.gr/epikinonia/

Facebooktwittermail

Αφήστε μια απάντηση