Άνοιξη – Η εποχή της δίαιτας.
Κάποιοι ξεκινούν μια διατροφή, για απώλεια περιττών κιλών. Για άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα που ενδιαφέρονται γενικότερα να χάσουν βάρος, ενδείκνυται μια διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνες. (για περισσότερες πληροφορίες βλ. εδώ )
Πολλά άτομα ακολουθούν μια διατροφή άνευ γλουτένης, είτε εξ αιτίας νοσημάτων ή είτε εξ αιτίας προσωπικών επιλογών.
Τα λαχανικά, τα τυριά και τα κρέας προσφέρονται για γρήγορο αλμυρό σνακ.
Τι γίνεται όμως με την στιγμή που λαχταράς κάτι γλυκό;
Εδώ λοιπόν 5 υπέροχες γλυκιές λιχουδιές που θα σε βοηθήσουν στην διατροφή.
Κλασικό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι!
Το στραγγιστό, ελληνικό γιαούρτι κερδίζει όλο και περισσότερο σε διασημότητα. Στο εξωτερικό μάλιστα είναι πλέον το μυστικό όπλο των μοντέλων και αυτό επειδή είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες. Το κλασικό ελληνικό γιαούρτι περιέχει μέχρι και 10% λιπαρά, όμως αυτά είναι «καλά» λιπαρά, τα οποία προσφέρουν ενέργεια και χορταίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν προσθέσουμε φρέσκα φρούτα ή λίγο μέλι το μετατρέπουμε σε ένα υπέροχο δροσερό γλύκισμα!
Γρανίτα
Η γρανίτα είναι η εύκολη, δροσερή και διαιτητική λύση για να καλύψουμε την ανάγκη μας για κάτι γλυκό. Μάλιστα, αν την φτιάξουμε και μόνοι μας, έχουμε αμέτρητους τρόπου παραλλαγών. Λιώνοντας φρούτα όπως φράουλες, μήλα και άλλα φρούτα προσθέτοντας λίγο άρωμα βανίλιας και λίγο χυμό λεμονιού, έχουμε γρήγορα ένα απολαυστικό γλυκό σνακ, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία.
Φρούι ζελέ
Το γνωστό γλύκισμα της παιδικής μας ηλικίας δεν είναι μόνο θρεπτικό καθώς περιέχει ζελατίνη, είναι και χαμηλό σε υδατάνθρακες. Μάλιστα το συγκεκριμένο γλύκισμα υπάρχει πια διαθέσιμο στο εμπόριο και με φυτική ζελατίνη για χορτοφάγους (Vegan). Έτσι μπορείτε με ήσυχη συνείδηση να το επιλέξετε στην επόμενη λιγούρα σας για γλυκό!
Σοκολάτα υγείας
Ακόμα και κατά την διάρκεια μιας δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων δεν χρειάζεται να αποφεύγεται το αγαπημένο σας γλύκισμα – τη σοκολάτα.
Απλά με μια μικρή παραλλαγή: Αντί να επιλέξετε την σοκολάτα γάλακτος η οποία περιέχει πολλή ζάχαρη και λιπαρά, επιλέξτε την σοκολάτα υγείας. Μάλιστα η σοκολάτα έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μάλιστα είναι δυνατό αναλγητικό (περισσότερα βλέπε εδώ)
Πρωτεϊνούχα μάφιν
Το συγκεκριμένο σνακ είναι είναι η νέα επιλογή των αθλητών και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Τα πρωτεϊνούχα μάφιν είναι διαθέσιμα στο εμπόριο και είναι εξίσου νόστιμα με τα αυθεντικά. Περιέχουν όμως μόνο τις μισές θερμίδες.
Υπάρχουν διαθέσιμα σε πολλές επιλογές, όμως η οικονομικότερη και πιο φρέσκια λύση είναι τα χειροποίητα μάφιν.
Γι΄ αυτό σας προσφέρουμε από το hashimoto.gr αποκλειστικά μια πεντανόστιμη συνταγή για πρωτεϊνούχα γλυκά μάφιν:
Για 12 μάφιν θα χρειαστείτε
80 γρ. Κρέμα τυρί (Mascarpone)
250 γρ. Αλεσμένα αμύγδαλα
½ μπέικιν πάουντερ
150 γρ. Γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό
μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση: Χωρίστε αυγά, τον κρόκο από το ασπράδι και χτυπήστε το ασπράδι με την πρέζα αλάτι σε ένα μια μαρέγκα. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά μεταξύ τους σε διαφορετικό μπόλ. Έπειτα ρίξτε σιγά-σιγά την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατέψτε προσεκτικά.
Γεμίστε το μείγμα σε 12 φορμάκια μάφιν και ψήστε σε 180° για 20 λεπτά.
Διατροφική αξία 1 μάφιν περιέχει το πολύ 2 γρ. υδατάνθρακες και περίπου 200 θερμίδες.
Tipp:
Μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη προσθέτοντας διάφορα φρούτα όπως κεράσια ή νιφάδες από σοκολάτα υγείας.
Σας άρεσε η συνταγή;
Γίνεται μέλος στο hashimoto.gr και πείτε μας την γνώμη σας, σχολιάζοντας κάτω από το άρθρο.
Ίσως σας ενδιαφέρει και το άρθρο: Λαχταράω συγκριμένα φαγητά τι θέλει να μου πει το σώμα μου;
Που θα βρω φυσικά γλυκαντικά χωρίς θερμίδες και χωρίς να επηρεάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη;
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
Άρθρο: Aνθή Αντωνίου, hashimotaki