Πρέπει να πάρω θεραπεία;;

Αρχική Συζητήσεις Forum – Hashimoto Γενική συζήτηση Πρέπει να πάρω θεραπεία;;

  • This topic has 1 φωνή and 0 απαντήσεις.
Επισκόπιση 0 απαντητικών νημάτων
  • Συγγραφέας
    Δημοσιεύσεις
    • #5058
      Ma
      Συμμετέχων

      Καλησπέρα σας,
      Θα ήθελα να σας παραθέσω την ιστορία μου και να μου πείτε την γνώμη σας σαν γιατρός.
      Υποψία ψευδ όζου 11.4χ6.4 χιλ.από υπέρηχο που διενέργησαν σε μια εξέταση ρουτίνας,χωρίς να έχω κάποια συμπτώματα.Οι εξετάσεις αρχικά έδειξαν τα εξής: TSH 1.29(0.3-5.00) T3 1.19(0.8-2.0) T4 7.4(5.1-14.1) ANTI TG μικροσωμιακα1815 ( ≤140) ANTI TG θυρεοσφαιρινικα 14.5(≤115) TG 466.10(0-78)καλσιτονινη 0.50(≤6.40)
      Εξαιτίας υψηλής tg μπαίνω σε θεραπεία με Τ3 62 mg για 3 μήνες.Μετα από 3 μήνες τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής TSH 1.74(0.3-5) T3 1.12(0.8-2) T4 6.7(5.1-14.1) και TG 493 (0-78) .θυρεοσφαιρινικα στα ύψη! Η παρακέντηση έδειξε: πολλαπλές παρακέντηση με λεπτή βελόνη του όζου δεξιού και αριστερού λοβού θυρεοειδούς είναι ικανοποιητικό.Μικροσκοπικως παρατηρούνται άφθονα λεμφοκυτταρα και ομάδες από μικρά αδενικα κυτταρα χωρίς πυρηνική ατυπια πάνω σε αιματηρό υπόστρωμα.Συμπερασμα: εικόνα κυτταρολογικές συμβατή με χρόνια θυρεοειδούς.Στοιχεια κακοήθειας στο παρόν υλικό δεν ανευρίσκονται.
      Μετά από αυτό ο ενδοκρινολόγος δε μου έδωσε κάποια θεραπεία.
      Το ερώτημα μου είναι μήπως πρέπει να λάβω θεραπεία;Συχνά ταλαιπωρούνται από αναιμία,χαμηλός σίδηρος,φετινή,φυλλικού οξέος.
      Εάν θα μπορούσατε να μοιραστείτε την άποψη σας μαζί μου θα σας ήμουν ευγνώμων.
      Με εκτίμηση
      Μαρία Α.

Επισκόπιση 0 απαντητικών νημάτων
  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.