Εξετάσεις anti-TG

Επισκόπιση 8 απαντητικών νημάτων
 • Συγγραφέας
  Δημοσιεύσεις
  • #1805
   Giannis Krinas
   Συμμετέχων

   Γεια σας σε όλη τη παρέα. Το καλοκαίρι έκανα γενικές εξετάσεις κ διαπιστώθηκε ότι κ εγώ έχω
   hashimoto. Τώρα που ξανα έκανα εξετάσεις ενώ όλα ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα το Anti-TG ανέβηκε κ μου είπε ο ενδοκρινολόγος μου βλέποντας κ το υπερυχογράφημα να κάνω παρεκέντηση
   όπως κ έγινε για να μου πεί για τους όζους αν ειναι καλοήθεις ή κακοήθεις.Έχω αγχωθεί λίγο για
   τα αποτελέσματα σχετικά για το αν είναι καρκίνος του θυροειδή αν κάποιος ξέρει ας απαντήσει ευχαριστώ εκ των προτλερων

  • #1810

   Η TG ή θυρεοσφαιρίνη αποτελεί κύρια πρωτεΐνη του αδένα καθώς παίζει ρόλο στη σύνθεση και στην αποθήκευση των θυρεοειδικών ορμονών.
   Ο τίτλος των αντι-TG αντισωμάτων, δηλαδή των αντισωμάτων ενάντια στη θυρεοσφαιρίνη, είναι συχνά υψηλός στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto.
   Τα αντι-TG αντισώματα ανιχνεύονται λιγότερο σε ασθενείς με καρκίνο θυρεοειδούς (20 – 60% ανάλογα με την έρευνα), σε ασθενείς με κακοήθη αναιμία, με σακχαρώδη διαβήτη και άλλες αυτοάνοσες ασθένειες και σε ποσοστό 5 – 10% των υγιών ατόμων.
   Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο δηλαδή να έχεις χασιμότο και να έχεις αυξημένα αντι – TG αντισώματα.
   Το ότι τα αντισώματα είναι αυξημένα μπορεί να οφείλεται μόνο στη Χασιμότο, πολλοί ασθενείς μάλιστα βλέπουν τους τίτλους των αντισωμάτων στην πορεία της νόσου να αυξομειώνονται!
   Αν έχεις όζους που ο γιατρός σου με τον υπέρηχο θεώρησε ότι είναι “ύποπτοι” και θέλησε να κάνει τη βιοψία καλώς το έκανε.

   O κύριος καρκινικός δείκτης για τις περισσότερες μορφές καρκίνου του θυρεοειδούς είναι η ίδια η θυρεοσφαιρίνη. Προεγχειρητικά αυξημένες συγκεντρώσεις θυρεοσφαιρίνης δεν είναι διαγνωστικές του καρκίνου του θυρεοειδούς. Ο καρκίνος θα διαγνωστεί εξετάζοντας τα δείγματα κυττάρων μετά τη βιοψία. Αυξημένα επίπεδα θυρεοσφαιρίνης από μόνα τους δε συνεπάγονται μια κακή πρόγνωση.
   Στο πλαίσιο της παρακολούθησης για την υποτροπή του καρκίνου μετεγχειρητικά είναι σημαντικό να παρακολουθείται αν αλλάζουν οι τιμές της θυρεοσφαιρίνης με την πάροδο του χρόνου.

   Τα αντισώματα ενάντια στη θυρεοεσφαιρίνη (αντι TG) μπορούν να αναπτυχθούν οποιαδήποτε στιγμή. Όταν είναι παρόντα, συνδέονται στη θυρεοσφαιρίνη και μπορούν να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα για τις τιμές της θυρεοσφαιρίνης.
   Είναι σημαντικό για αυτό το λόγο να εξετάζονται τόσο η θυρεοσφαιρίνη όσο και τα αντισώματα κατά της θυρεοσφαιρίνης στο ίδιο εργαστήριο, επειδή οι διαφορετικές μέθοδοι δοκιμής μπορεί να παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα σε διαφορετικά εργαστήρια.
   Περισσότερα για τη θυρεοσφαιρίνη θα βρεις στο άρθρο μας:

   Τι είναι η θυρεοσφαιρίνη (Tg) και γιατί είναι σημαντική;


   Αν έχεις άλλες απορίες θα χαρούμε να βοηθήσουμε!

  • #1818
   Giannis Krinas
   Συμμετέχων

   Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Περιμένω τα αποτελέσματα των εξετάσεων κ αν έχω απορία σε κάτι άλλο θα το συζητήσουμε.

  • #1819
   Giannis Krinas
   Συμμετέχων

   Σχετικά με κακοήθεις όζους που βρίσκονται στον θυροειδή γνωρίζει κάτι κάποιος και πως αντιμετωπίζονται?

  • #1820

   Πληροφορίες θα βρεις σε αυτό το άρθρο: http://hashimoto.gr/psichros-ozos-thireoidous/
   Οι κακοήθεις όζοι πρέπει να αφαιρούνται χειρουργικά.
   Ανάλογα με το είδος του καρκίνου του θυρεοειδούς και το στάδιο στο οποίο διαγιγνώσκεται, αποφασίζεται αν θα ακολουθήσει μετεγχειρητικά θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο ή κάποια άλλη θεραπεία.
   Εδώ θα βρεις πληροφορίες για τη θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο:http://hashimoto.gr/therapia-me-radienergo-iodio-pote-pos-ke-giati-ginete/

  • #2455
   poleinikos
   Συμμετέχων

   Stis teleytees eksetaseis ta anti-tg itan 4000 apo 900 pou itan prin 2 xronia paizei kapoio rolo sti siptomatologia tou xasimoto I einai fisiologiko parakalo an mporeite apantiste mou

  • #2456
   poleinikos
   Συμμετέχων

   Signomi gia ti diorthosi ta tpo antisomata enoousa

   • #2496

    Καλησπέρα! Δυστυχώς σε αυτό δεν υπάρχει κανόνας. Υπάρχουν ασθενείς με λίγο αυξημένα αντισώματα που έχουν έντονα συμπτώματα και άλλοι με αισθητά αυξημένα αντισώματα που δεν παραπονιούνται για συμπτώματα της Χασιμότο και του υποθυρεοειδισμού.
    Η αυξομείωση του τίτλου των αντισωμάτων στην πορεία της νόσου είναι κάτι που παρατηρείται σε πολλούς ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο.
    Έχουν διατυπωθεί απόψεις ότι η αύξηση των αντισωμάτων στην πορεία της νόσου αποτελεί ένδειξη φτωχής ρύθμισης, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς.
    Με βάση αυτό όμως σημαντικό είναι να διασφαλίζεται η σωστή ρύθμιση με τακτικό προσδιορισμό των απαραίτητων τιμών, λαμβάνοντας υπόψη και τα κλινικά συμπτώματα.

  • #2502
   poleinikos
   Συμμετέχων

   Signomi gia tis sinexomenes erotiseis kai apories alla kapou diavasa oti ta ipsila antisomata me fisiologikes times ormonon kai siptomata pou epimenoun p.x kriseis panikou katathlipsi k.a sisxetizonte me tin egefalopatheia ti apopsi Exeter gia auto

  • #2533

   Η εγκεφαλοπάθεια Χασιμότο, αν αυτή εννοείτε, είναι δύσκολο να διαγνωστεί λόγω του ότι δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια διάγνωσης. Πρόκειται κυρίως για μια “διάγνωση αποκλεισμού”. Θα πρέπει δηλαδή, όταν έχουμε τα κλινικά σημεία και συμπτώματα, να αποκλειστούν οι άλλες μορφές εγκεφαλοπάθειας για να τεθεί η διάγνωση. Πρόκειται γενικότερα για μία εξαιρετικά σπάνια διάγνωση, τα τελευταία πενήντα χρόνια έχουν βιβιογραφικά περιγραφεί ελάχιστες περιπτώσεις.
   Μερικά από τα κλινικά συμπτώματα της εγκεφαλοπάθειας Χασιμότο, όπως η κατάθλιψη, οι επιληπτικές κρίσεις και το άγχος είναι συμπτώματα που εμφανίζονται στα πλαίσια και άλλων διαταραχών.
   Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας http://hashimoto.gr/egkefalopathia-chasimoto/

Επισκόπιση 8 απαντητικών νημάτων
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.