Τελικα εχω Χασιμοτο????

Αυτό το θέμα περιέχει 4 απαντήσεις, έχει 3 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Giwta 11 μήνες, 1 εβδομάδα πριν.

  • Συντάκτης
    Δημοσιεύσεις
  • #3339

    Riri
    Συμμετέχοντας

    Γεια σας! Τωρα προσφατα μπηκα στην παρεα σας…
    Η ιστορια μου ξεκινησε πριν 2 χρονια όταν ξαφνικα εμφανισα επιμονα δεκατα για 2 μηνες, με αισθημα κακουχιας, διαταραχες εντερου, αυπνια, απωλεια βαρους κ κρισεις πανικου κ μεγαλη τριχοπτωση… Εκανα εξετασεις και η Tsh μου ηταν γυρω στο 5…Η Τ4 κ Τ3 ηταν στα κατωτερα φυσιολογικα ορια. Αντιθυρεοειδικα αντισώματα δεν ειχα. Τα συμπτώματα αυτά ξαφνικα περασαν. Ωστοσο ξαναεκανα έναν ελεγχο στο θυροειδή μου και η TSH ειχε ξεπερασει το 6…Τα αντιθυρεοειδικα αντισωματα ηταν και παλι αρνητικα.Τοτε αρχισα θεραπεια με Τ4 των 62mg. Υποκλινικος υποθυρεοειδισμος ηταν η διαγνωση. Σε 2 μηνες η TSH ειχε πεσει στο 0,03!! Ο γιατρος χαμηλωσε τη δοση στα 50mg, αλλα 2 μηνες μετα η TSH ειχε φτασει 0,01! Τοτε μου ειπε να σταματήσω το χαπι γιατι δεν το χρειαζομαι. Ένα μηνα μετα ξαναεκανα TSH και ειχε φτασει στο 3 ηδη…Πηγα σε άλλο ενδοκρινολογο και μου εδωσε το χαπι των 25. Κανοντας υπερηχο μου ειπε ότι ο θυροειδης μου εχει την τυπικη υπερηχογραφικη εικονα Hashimoto, και ότι πασχω από Hashimoto παρολο που δεν εχω αντιθυρεοειδικα αντισώματα. Δυο μηνες μετα η Tsh μου ηταν πανω από 4..μου ειπε να παρω τον 50 και παλι κ ότι ο θυροειδης μου τεμπελιασε παραπανω από το πρωτο …σοκ και ότι το πιθανοτερο είναι να χρειαστω μεγαλυτερη δοση. Εν τω μεταξυ κοντευω να μεινω καραφλη..Τι μου συμβαινει? Τι εχω τελικα? Hashimoto η υποκλινικο θυρεοειδισμο? Γινεται Hashimoto χωρις αντιθυρεοειδικα αντισώματα? Εν τω μεταξυ αρχισα να εχω και χαμηλα επίπεδα προγεστερόνης…Ξερετε κατι να με διαφωτισετε???

  • #3355

    Εύη Γιαζιτζόγλου
    Συντονιστής

    Καλησπέρα!
    Σε κάποιο μικρό ποσοστό ασθενών με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο δεν ανιχνεύονται αντισώματα στον ορό των ασθενών.
    Στην άλλη ερώτησή σας, οι περισσότεροι ασθενείς με θυρεοειδίτιδα Χασιμότο εμφανίζουν κάποια στιγμή στην πορεία της νόσου υποθυρεοειδισμό, αρχικά υποκλινικό και στη συνέχεια κλινικό.

    Πληροφορίες σχετικά με τα θέματα αυτά θα βρείτε στα άρθρα:

    1) http://hashimoto.gr/echis-ipothireoidismo-chasimoto-i-ke-ta-dio/
    2) http://hashimoto.gr/diagnosi-chasimoto-ke-antisomata/
    3) http://hashimoto.gr/antisomata-sti-hashimoto-mia-proti-gnorimia/
    4) http://hashimoto.gr/echo-ipsili-tsh/

    Ο υποθυρεοειδισμός με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές των ορμονών του φύλου. Αυτό θα πρέπει να επαληθευθεί με νέο προσδιορισμό των γυναικείων ορμονών σε επόμενους κύκλους καθώς και τις κατάλληλες ημέρες του κύκλου.
    Συζητήστε το όμως τόσο με τον ενδοκρινολόγο όσο και με το γυναικολόγο σας.

  • #3395

    Giwta
    Συμμετέχοντας

    Γεια σας! Ειμαι νεο μελος και εχω πραγματικά πολλές απορίες και μεγαλη ανησυχια..ειμαι 27 ετων και ειμαι εγκυος (πρωτο παιδακι)
    Σημερα πηρα τις απαντησεις του προγεννητικου ελεγχου οι οποίες δειχνουν τα αντισωματα anti-tg 451.9 με τιμες 0.0-115.0, τα anti-tpo 170.3 με τιμες 0.0-34.0, ενω οι tsh ειναι 4.33 με τιμες 0.27-4.20.ωστοσο οι Τ3 & Τ4 ειναι φυσιολογικες (Τ3 4.09 με τιμες 2.00-4.40 & Τ4 1.31 με τιμες 0.80-2.00)δεν εχω καποιο ιστορικο με υπο ή υπερθυροειδισμο στην οικογενεια μου.ανησυχω πολυ για το μωρο μου..ειμαι στν 11η εβδομάδα.το απόγευμα εχω ραντεβού με την γυναικολόγο μου..διαβασα καπου πως υπαρχει κινδυνος το μωρο να εχει προβλημα με το νευρολογικη του αναπτυξη..γενικα εχω τρομοκρατηθει..θα ηθελα πολυ μια συμβουλή

  • #3399

    Εύη Γιαζιτζόγλου
    Συντονιστής

    Καλησπέρα!
    Συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη!
    Αν και το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο και σίγουρα δεν μπορούν να σας λυθούν όλες οι απορίες μέσα από ένα forum, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας δίνετε:

    1) Τα αντιθυρεοειδικά αντισώματα (αντι TG, αντι ΤΡΟ) βρίσκονται συχνά αυξημένα σε περίπτωση
    θυρεοειδίτιδας Χασιμότο
    2) Τα υπόλοιπα εργαστηριακά αποτελέσματα υποδεικνύουν μια κατάσταση που ονομάζεται υποκλινικός υποθυρεοειδισμός (θυρεοειδοτρόπος ορμόνη TSH αυξημένη, Τ3 και T4 φυσιολογικές).

    Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες (ΑΤΑ, 2011) σε γυναίκες με αυξημένο τίτλο αντιθυρεοειδικών αντισωμάτων και αυξημένη TSH συστήνεται η χορήγηση λεβοθυροξίνης, για την πρόληψη εκδήλωσης κλινικού υποθυρεοειδισμού.
    Οι τιμές – στόχος για την TSH στην εγκυμοσύνη σε αυτές τις γυναίκες είναι:
    πρώτο τρίμηνο : 0.1–2.5 mIU/L; δεύτερο τρίμηνο 0.2–3.0 mIU/L; τρίτο τρίμηνο 0.3–3.0 mIU/L

    Έλεγχοι των τιμών (TSH, fT4) πρέπει να γίνονται στην αρχή της εγκυμοσύνης -μέχρι την 20 εβδομάδα της κύησης- κάθε 4 εβδομάδες και μετά τουλάχιστον μία φορά κάθε 6 εβδομάδες μέχρι το τέλος της κύησης.

    Δε χρειάζεται πανικός, εφόσον μέχρι στιγμής πρόκειται για υποκλινικό υποθυρεοειδισμό, σίγουρα όμως επιβάλλεται συχνός έλεγχος.
    Το καλύτερο θα ήταν να μιλήσετε ανοιχτά με το γυναικολόγο σας και να επισκεφτείτε το συντομότερο έναν ενδοκρινολόγο και να συζητήσετε το ενδεχόμενο λήψης λεβοθυροξίνης.

    Σε τυχόν απορίες θα χαρούμε να βοηθήσουμε, ευχόμαστε ολόψυχα να πάνε όλα καλά!

  • #3401

    Giwta
    Συμμετέχοντας

    Καλησπερα! Ευτυχως εχω καλα νεα! Επισκεφτηκα την γυναικολογο μου και μου ειπε πως δεν υπαρχει λογος ανησυχιας, μου συστησε απλως να επισκεφτω εναν ενδοκρινολογο και μου ειπε πως το πιθανότερο είναι να παρω για ενα διάστημα ενα χαπακι την ορμόνη Τ4 αν θυμαμαι καλα.Οσο για το μωρο δεν υπαρχει καποιος κινδυνος,εφοσον το ρυθμισω απο εδω και περα.πιθανον μου ειπε το χαπακι να το σταματήσω προς τους τελευταίους μηνες αν ολα πηγαινουν καλα.φυσικα θα υπαρχει συχνος ελεγχος οπως πολυ σωστα μου είπατε κι εσεις!τελος, η γιατρος μου ειπε πως υπάρχει περίπτωση να επηρεαζεται η tsh απο την αυξημενη χοριακη λογω της εγκυμοσύνης..!
    Ηρεμησα επιτελους!!
    Σας ευχαριστώ παρα πολυ για τις πληροφορίες!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.