ΧΑΣΙΜΟΤΟ ΚΑΙ ΑΜΗΝΟΡΡΟΙΑ

Αυτό το θέμα περιέχει 1 απάντηση, έχει 2 φωνές, και ανανεώθηκε τελευταία από  Εύη Γιαζιτζόγλου 2 χρόνια, 5 μήνες πριν.

 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #3253

  iwanna
  Participant

  Καλησπέρα σας, ονομάζομαι Ιωάννα , είμαι 23 χρόνων και πρόσφατα ύστερα από τόσους μήνες που είχα τα συμπτώματα και γω αξιώθηκα και πήγα στον γιατρό. Έκανα τις εξετάσεις μου και έμαθα πως έχω χασιμότο… Μου λύθηκαν αμέσως απορίες γιατί κουράζομαι χωρίς λόγο , νυστάζω και είναι πρησμένα τα μάτια μου , μου πέφτουν τα μαλλιά , κλαίω χωρίς λόγο και άλλα πολλά…. Σίγουρα με νιώθετε να φανταστώ .. χαχα … Το ερώτημά μου είναι πως αν αυτό μπορεί να καταφέρει να διακόψει την περίοδο μιας γυναίκας… Σε συνδιασμό βέβαια με διατροφή και γυμναστική που κάνω μου έχει κοπεί εδώ και 4 μήνες… Και αναρρωτιέμαι γιατί αυτή την ζωή την κάνω χρόνια με μειωμένη λίγο αιμορραγία αλλά όχι στο σημείο αμηνόρροιας….

  • Το θέμα τροποποιήθηκε 2 χρόνια, 6 μήνες πριν από  iwanna
 • #3385

  Καλησπέρα και καλή χρονιά!

  Ο υποθυρεοειδισμός που παρατηρείται στα πλαίσια της θυρεοειδίτιδας Χασιμότο μπορεί να οδηγήσει σε αμηνόρροια.
  Λόγω της έλλειψης των θυρεοειδικών ορμονών στο σώμα, εξαιτίας της υπολειτουργίας του αδένα, αυξάνεται η έκκριση της TSH από την υπόφυση. Για να αυξηθεί η TSH πρέπει να πρώτα να απελευθερωθεί σε αυξημένες ποσότητες η TRH από τον υποθάλαμο. Η TRH όμως ελέγχει, μεταξύ άλλων, και την έκκριση της προλακτίνης. Αυτή η συνοδός, συνήθως όχι σημαντικού βαθμού, υπερπρολακτιναιμία είναι συχνά η αιτία της αμηνόρροιας.
  Με τη διόρθωση του υποθυρεοειδισμού διορθώνονται τις περισσότερες φορές τόσο η υπερπρολακτιναιμία όσο και οι διαταραχές της περιόδου.

  Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα άρθρα μας:

  Τι είναι η TSH;

  Υψηλή προλακτίνη! Ποια συμπτώματα προκαλεί;

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.