"φυσιολογικές" τιμές TSH και FT4 και Hashimoto και ομοιοπαθητική θεραπεία

Αρχική Συζητήσεις Forum – Hashimoto Γενική συζήτηση "φυσιολογικές" τιμές TSH και FT4 και Hashimoto και ομοιοπαθητική θεραπεία

Επισκόπιση 1 απαντητικού νήματος
 • Συγγραφέας
  Δημοσιεύσεις
  • #3473
   Sylvie
   Συμμετέχων

   Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για τη σελίδα. Εγώ μόλις την περασμένη βδομάδα μπηκα σε αυτή τη διαδικασία να μάθω περισσότερα περί hashimoto όταν έκανα κάποιες εξετάσεις για υπογονιμότητα και μου βρέθηκε αυξημενη προλακτίνη η οποία με οδήγησε στον ενδοκρινολόγο. Για χρόνια οι τιμές μου Τ3, TSH και FT4 ήταν στα φυσιολογικά πλαίσια με βαση τις τιμές των εργαστηρίων και δεν είχα ψαχτεί αλλά τώρα βρέθηκαν αυξημένα τα antiTPO kai antiTG, τα οποία σε συνδυασμό με την υπερηχογραφική εικόνα και με ΤSH 3,28 οδήγησαν το γιατρό μου να διαγνώσει hashimoto και να μου συστήσει να πάρω χάπι Tirosint. Παράλληλα ακολουθώ απο χρόνια ομοιοπαθητική θεραπεία για προβλήματα που αντιμετωπίζω στο στομαχι, και επακόλουθες διαταραχές της διάθεσης, τα οποία το τελευταίο δίμηνο είναι σε καλή κατάσταση. Ο ομοιοπαθητικός μου είπε να μην ξεκινήσω τη θυροξίνη γιατί αυτό θα μου μεταβάλλει πάλι την ψυχολογία και θα δημιουργήσει ευερεθιστότητα και οτι ουσιαστικά δεν θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της hashimoto αφού είναι αυτοάνοσο νόσημα. Ο στόχος του είναι να μειώσει την αντίδραση του οργανισμού λέει και όχι να προσθέσω θυροξίνη τη στιγμή που οι τιμές ΤSH και FT4 είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια. Από την άλλη ο ενδοκρινολόγος λέει οτι η Tsh πρέπει να πέσει στο 2 αν θέλω να κάνω παιδί. Σας ζάλισα πραγματικά με όλα αυτά αλλά έχω καταμπερδευτεί στην κυριολεξία. Πρώτα από όλα τελικά, με αυτές τις τιμές έχω πράγματι hashimoto? μετά, υπάρχει περίπτωση αν πάρω τη θυροξίνη να ξαναεμφανίσω καταθλιπτική διάθεση, ευερεθιστότητα και να πέσουν τα μαλλιά μου όπως έπεφταν παλιά; να τονίσω επίσης οτι έχω πολύ χαμηλό σωματικό βαρος και με πολύ κόπο πήρα τους τελευταίους 6 μήνες 2 κιλά ενώ για να χάσω, χάνω υπερβολικά εύκολα. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  • #5284
   mairoula85
   Συμμετέχων

   Καλησπέρα Sylvie,

   Έπεσα πάνω στην ερώτησή σου καθώς έψαχνα και γω πληροφορίες για την θυροειδίτιδα Hashimoto. Επειδή έχω παρόμοιο θέμα, θέλω να κάνω παιδάκι και ενώ ο γιατρός μου λέει να πάρω θυροξίνη Τ4 εγώ κολλάω, καθώς έχω Hashimoto αλλά οι τιμές στις ορμόνες είναι εντός ορίων, με αυξημένα τα αντίσώματα. Λέει επίσης οτι η TSH πρέπει να είναι γύρω στο 2,5 για μια επιθυμητή εγκυμοσύνη. Καθώς λοιπόν έχουν περάσει χρόνια από τότε που έγραψες, θα ήθελα να σε ρωτήσω πως το αντιμετώπισες τελικά. Το σκέφτομαι και γω για ομοιοπαθητική. Θα χαρώ πολύ εάν μου απαντήσεις!

   Φιλικά,
   Μαρία.

Επισκόπιση 1 απαντητικού νήματος
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.