μεταβολικός ρυθμός και καρδικοί παλμοί

Αρχική Συζητήσεις Forum – Hashimoto Γενική συζήτηση μεταβολικός ρυθμός και καρδικοί παλμοί

Επισκόπιση 1 απαντητικού νήματος
 • Συγγραφέας
  Δημοσιεύσεις
  • #3510
   katetse
   Συμμετέχων

   Χαίρετε, Είμαι 53 χρόνων, μητέρα 4 και έχω διαγνωστεί με Χασιμότο, λίγα χρόνια μετά τη γέννηση της 1ης κόρης μου (περίπου 15 χρόνια τώρα)
   Σε κάθε εγκυμοσύνη έπαιρνα αρκετά κιλά και αλλά δεν τα έχανα όλα, κι έτσι κατέληξα να έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες τις δίαιτες, ακόμα και νηστιοθεραπεία.Είχα καλά αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα, αλλά καθώς τα κιλά ήταν πολλά (και τότε δεν έπαιρνα συμπληρώματα) δεν ήμουν παρά ένα ακόμα κλασικό παράδειγμα του φαινομένου γιογιό.
   Έφτασα 110 κιλά το φθινόπωρο και με πολύ χαμηλή ενέργεια και διάθεση.
   Εδώ και 2 μήνες έβαλα το θέμα της υγείας μου σε προτεραιότητα – . Διάβασα και πειραματίζομαι με διατροφή υποαλλεργική, με πολλές φυσικές τροφές, συμπληρώματα, χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά). Επίσης κατέβασα και διάφορες σχετικές δωρεάν εφαρμογές στο κινητό μου.
   Μια από αυτές μετράει τους καρδιακούς παλμούς και πρώτη φορά είδα πως έχω εξαιρετικά χαμηλό (51-53 κπ/min) καρδιακό ρυθμό ηρεμίας (Heart Rate). Ψάχνοντας βρήκα πως αυτό το εύρος παλμών είναι το χαμηλότερο και κανονικά αντιστοιχεί σε άντρες αθλητές!
   Άδικα χάρηκα, γιατί ψάχνοντας λίγο ακόμα σε forum βρήκα πως όταν ο ρυθμός είναι χαμηλός χωρίς την αντίστοιχα σπουδαία φυσική κατάσταση, σημαίνει πολύ χαμηλό μεταβολικό ρυθμό!
   Κι αυτό εξηγεί γιατί δυσκολεύομαι τόσο πολύ να χάσω βάρος, ενώ είμαι πολύ προσεχτική και παίρνω και πολυβιταμίνες, και ότι τρόφιμα και τσάγια ενδείκνυνται.
   Υπάρχουν πολύ λίγες αναφορές που να εξετάζουν τον καρδιακό ρυθμό σε σχέση με Χασιμότο (που καλύπτεται με χάπι).
   Θα ήθελα όσοι ενδιαφέρονται να ελέγξουν τους παλμούς σε ηρεμία και να ανταλλάξουμε εμπειρίες και πιθανές λύσεις ή βοηθητικές πρακτικές.

  • #3902
   miltre
   Συμμετέχων

   χωρις να ειμαι γιατρος φυσικα απλα ως ασθενης με χασιμοτο εχεται κανει τριπλεξ καρδιας?μπορει να εξηγησει αρκετα και να μην χαμηλος μεταβολισμος η κυρια αιτια.

Επισκόπιση 1 απαντητικού νήματος
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.