Απαντήστε σε: ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Αρχική Συζητήσεις Forum – Hashimoto Γενική συζήτηση ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Απαντήστε σε: ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

#985

Γεια σου Αλίκη μου!
Αν και δεν ξέρουμε τις τιμές των Τ4 και Τ3 η υψηλή TSH μαρτυρά ότι μάλλον δεν είσαι καλά ρυθμισμένη. Είναι γνωστό ότι ο αρρύθμιστος υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες!

Είναι φυσιολογικό επίσης οι σφυγμοί να ανεβαίνουν μετά από σωματική δραστηριότητα ή και μετά από το φαγητό, στην περίπτωση σωματικής δραστηριότητας όπως και στο τεστ κοπώσεως οι καρδιολόγοι λένε το ανώτατο όριο για τους παλμούς είναι 220 μείον την ηλικία μας.
Η αυξημένη κατανάλωση καφεΐνης ( καφές, τσαι ή ποτά τύπου cola ) μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των παλμών. Το ίδιο ισχύει και για την αυξημένη πρόσληψη αλκοόλ και νικοτίνης.
Τα βρογχοδιασταλτικά, που χορηγούνται για τη θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων ή άσθματος, οι καταστάσεις έντονου στρες ή συγκίνησης ή μία κρίση πανικού, μπορεί να προκαλέσουν επίσης ταχυκαρδία!
Επίσης η αναιμία και η υπογλυκαιμία μπορεί να ευθύνονται για τις ταχυκαρδίες.

Αφού τα συμπτώματα είναι έντονα εδώ και τόσα χρόνια θα έλεγα να πας οπωσδήποτε σε έναν καρδιολόγο, να κάνεις ένα καρδιογράφημα 24ώρου και έναν υπέρηχο καρδιάς αλλά και ό,τι άλλο αυτός προτείνει. Με την καρδιά μας δεν παίζουμε. Ακόμη και να σου πει όλα καλά, αξίζει τον κόπο. Γιατί να ζεις με την αμφιβολία;
Πολύ βασικό ρόλο σίγουρα παίζει και η ρύθμιση του θυρεοειδούς! 🙂