Απαντήστε σε: ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

Αρχική Συζητήσεις Forum – Hashimoto Γενική συζήτηση ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ Απαντήστε σε: ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ

#776

Καλησπέρα και από μένα!

Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ελεύθερες ρίζες και οξειδωτικές διαδικασίες ενδεχομένως να “πυροδοτούν” του ανοσοποιητική διαδικασία που εξελίσσεται στη Χασιμότο. Γι αυτό και πολλοί γιατροί υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη υψηλών δόσεων από ορισμένα αντιοξειδωτικά είναι σημαντική για να χτίσει το σώμα την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ελευθέρων ριζών και για την υποστήριξη των μηχανισμών άμυνας. Στα πλαίσια αυτού του σκεπτικού χορηγούνται τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά.
Με τη χορήγηση μιας υψηλής δόσης σεληνίου φέρεται να μειώνεται ο τίτλος των αντισωμάτων σε κάποιους ασθενείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι βελτιώνεται η υπερηχογραφική εικόνα ή ότι μπορεί να μειωθεί η δόση της θυροξίνης.
Ακόμη όμως δε συμπεριλαμβάνεται η χορήγηση των παραπάνω ουσιών στις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες, χωρίς να σημαίνει ότι η χορήγησή τους είναι λάθος.
Εξαρτάται από τις εμπειρίες του κάθε γιατρού ακόμη , αν θα τις χορηγήσει ή όχι.

Σχετικά με την εγκυμοσύνη εννοείται ότι μια γυναίκα μπορεί να συλλάβει όταν έχει Χασιμότο και αντισώματα κατά του θυρεοειδούς. Ανασταλτικό παράγοντα για τη γονιμότητα αποτελεί σίγουρα ο υποθυρεοειδισμός. Είναι σημαντικό να είσαι καλά ρυθμισμένη και όταν με το καλό γίνει η σύλληψη να παρακολουθείς συχνά τις τιμές σου, γιατί στην αρχή της εγκυμοσύνης πρέπει συχνά να αυξηθεί η δόση. Για παραπάνω πληροφορίες μπορείς να διαβάσεις και εδώ:
1) http://hashimoto.gr/thireoidis-ke-egkimosini-mono-ena-oniro/
2) http://hashimoto.gr/thireoiditida-hashimoto-ke-egkimosini/
3) http://hashimoto.gr/thireoidis-hashimoto-ke-gonimotita/

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι! 🙂