Απαντήστε σε: pote tha pesoun ta tpo

#709

Γεια σου και από μένα! Το πόσο ψηλά ή χαμηλά είναι τα αντισώματα δεν καθορίζει την ένταση των συμπτωμάτων, τόσο υψηλά όσο χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων μπορεί να συνδέονται με εξαιρετικά εμφανή ή απόντα συμπτώματα. Ακόμη και χωρίς μετρήσιμα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα είναι δυνατό να υπάρχουν τα συμπτώματα της Hashimoto!
Τα επίπεδα των αντισωμάτων μπορεί επίσης να ποικίλουν από μέτρηση σε μέτρηση. Σε αρκετές περιπτώσεις ωστόσο, τα συμπτώματα εντατικοποιούνται με την αύξηση των επιπέδων των αντισώματων και μειώνονται σε μικρότερα επίπεδα αντισωμάτων.
Ο επαναλαμβανόμενος προσδιορισμό των επιπέδων των αντισωμάτων του θυρεοειδούς κατά την πορεία της ασθένειας είναι συχνά περιττός.
Ακόμη και αν δεν ανιχνεύονται αντισώματα, μπορεί να υπάρξει θυρεοειδίτιδα Hashimoto! Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις τιμές, την εξέταση με υπέρηχο, ιστολογική εξέταση (παρακέντηση και λήψη ιστού από τον θυρεοειδή αδένα) και τα συμπτώματα.
Το πιο πιθανό είναι τα αντισώματα να παραμείνουν μαζί σου για τη ζωή, παρά το γεγονός ότι τα επίπεδά τους δε μένουν σταθερά και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και να εξαφανιστούν, συνήθως μετά από πολλά χρόνια όταν πια έχει καταστραφεί πλήρως ο αδένας.
Από κάποιες έρευνες έχει γίνει γνωστό ότι η λήψη σεληνίου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των αντισωμάτων και να βελτιώσει την υπερηχογραφική εικόνα (για παράδειγμα http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11932302), ακόμη όμως δε συμπεριλαμβάνεται στις κατευθυντήριες οδηγίες.
Το πιο σημαντικό είναι να ρυθμίζεις καλά τις τιμές σου, να παρατηρείς με ποιες τιμές νιώθεις καλά. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν διαβήτη τύπου 1 και Hashimoto! Για περισσότερες πληροφορίες δες εδώ

Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι 🙂