Απαντήστε σε: Εξετάσεις για το θυρεοειδή

#515

Καλησπέρα Χριστίνα, ευχαριστούμε αρχικά για τα καλά σου λόγια. Βέβαια και πρέπει κάθε φορά να ελέγχονται και οι ελεύθερες ορμόνες του θυρεοειδούς (fT3, fT4).
Τα αντισώματα παίζουν ρόλο για να τεθεί η διάγνωση της Hashimoto. Μόλις εγκατασταθεί η υπολειτουργία του αδένα κλινικά και αρχίσουμε θεραπεία με θυροξίνη δεν είναι πολύ χρήσιμα στην κλινική πράξη, διότι η θεραπεία είναι σε εξέλιξη και ο τίτλος του αντισώματος δε μας δίνει αξιόπιστες πληροφορίες, σύμφωνα με έρευνες, και δεν μπορεί να καθορίσει μια αλλαγή της θεραπείας.
Αυτό που πρέπει να καθορίζει τη δόση είναι το πώς αισθάνονται οι ασθενείς, σε αυτή την περίπτωση εσύ και οι τιμές των ελεύθερων ορμονών. Λες οτι δεν αισθάνεσαι καλά, τι συμπτώματα έχεις;
Μετά την πρώτη διάγνωση της Χασιμότο θα πρέπει να εέγχονται οι ασθενείς αρχικά για τις ασθένειες που συχνά συνυπάρχουν με αυτή όπως η Λεύκη, η αυτοάνοση γαστρίτιδα, η κοιλιοκάκη ή η δυσανεξία στη γλουτένη, ορισμένα ρευματικά νοσήματα. Ο διαβήτης τύπου 1 και η ανεπάρκεια των επινεφριδίων ή νόσος του Addison είναι νόσοι που συνήθως ανακαλύπτονται νωρίτερα κλινικά.
Συζήτα με το γιατρό σου να σου αρχικά ελέγξει τα επίπεδα των Β-Βιταμινών, της Βιταμίνης D, του σιδήρου και του μαγνησίου. Αν μας πεις πως νιώθεις θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε καλύτερα. 🙂